Aanpak van de Covid 19-pandemie, aan uw zijde nu meer dan ooit!

24 mrt, 2020

 

Aanpak van de Covid 19-pandemie, aan uw zijde nu meer dan ooit!

Het is zover, het is gebeurd.   Iedereen thuis in afzondering, luisterend naar het laatste nieuws, naar maatregelen die ons dagelijks leven bepalen.

Op zoek naar een nieuw houvast en ook naar oplossingen om in ons levensbehoeften te voorzien.  Onwerkelijke taferelen in onze wijken, bewoners met mondmaskers en eindeloze wachtrijen voor de winkels.

 

Ja, niet enkel dat… maar tevens ook het opleven van de solidariteit, telkens beter georganiseerd om iedereen te steunen en niemand te vergeten, om ervoor te zorgen dat we groter en sterker uit deze verschrikkelijke beproeving komen.

“Chapeau” aan alle professionals die vandaag in de frontlinie staan… medisch personeel, thuishulp maar ook aan de kassa of de vuilnismannen, om er maar enkelen te noemen. Zij zorgen ervoor dat de continuïteit van onze diensten verzekerd is.  En als teken van ons ontzaglijke dankbaarheid staan we elke avond om 20u00 aan onze ramen in de handen te klappen…

“Chapeau” ook aan alle burgers, aan u, die zich niet terugtrekken en doorgaan met solidaire handelingen: een telefoontje om te weten hoe het gaat, een paar flessen water op de deurdrempel achterlatend of door een vriendelijk gebaar en een glimlach door het raam…

 

 

En wij in dit alles?  Awel, we staan er!

Elke dag is de conciërge in uw gebouw aanwezig om u te begroeten, contact te houden en u aan de preventiemaatregelen te herinneren die vandaag de dag van toepassing zijn.

Hij desinfecteert ook deurklinken en de drukknopen in de liften.  Maar hij houdt vooral een oogje in het zeil om te zien of dat iedereen ok is, vooral de alleenstaanden…

Nieuwe gewoontes worden aangenomen zoals bijvoorbeeld Mevrouw M, die op de deur van haar conciërge komt kloppen om te laten weten dat alles goed gaat.

Terwijl achter de schermen, de bijtjes van de sociale ploeg discreet in actie schieten.  Elke dag hetzelfde ritueel, ze nemen de telefoonlijst bij de hand en bellen één voor één elke bewoner van Everecity ouder dan 70.  Ze vragen hoe het met hen gaat, of ze niets nodig hebben, ze luisteren, bieden hun steun en lachen ook…. en dat doet deugd!  Maar ze geven eveneens de vragen door die moeten worden opgevolgd.  Hetzij via de gemeentelijke diensten of via het gebruikelijk sociaal netwerk opdat ze zo snel mogelijk antwoord krijgen.

En tenslotte staan ook de technische ploegen op stand-by.  Klaar om op noodgevallen te reageren.

Zo doet iedereen zijn deel en springt zo goed als mogelijk bij in afwachting van betere dagen.

Dagen waarop we elkaar weer kunnen ontmoeten en samen in onze wijken ten volle kunnen feesten!

Het Everecity-team…

[post-views]