Bij Everecity zijn we geen duiven !

18 mrt, 2022

Observeer naar de vogels en duiven zonder ze te voederen!

 

De lente en het mooie weer zijn eindelijk hier! De vogels beginnen zich ook te vertonen en weer te zingen.

Wat is er natuurlijker dan ze te willen observeren… en ze te voeren?

 

Maar pas op! De vogels voeren, door brood of iets anders te gooien, is een slecht idee!

Waarom is dat?

Vogels vinden het voedsel dat ze nodig hebben in de natuur (insecten, kleine bessen, enz.).

Brood, chips, koekjes, enz. zijn echter voedingsmiddelen die schadelijk zijn voor hun gezondheid.

Dit voedsel dat op de vensterbank of op het gazon wordt gegooid, trekt vooral duiven, kraaien en eksters aan. Hun aantal neemt zo sterk toe dat het een probleem wordt:

  • Voor het evenwicht in de natuur: kleine vogels hebben geen ruimte meer voor zichzelf als er grotere vogels aanwezig en talrijk zijn.
  • Materiële schade: uitwerpselen (vogelpoep) zijn zuur, wat ernstige schade veroorzaakt aan gevels van gebouwen, standbeelden, openbare parken, enz. Bovendien ruikt het niet lekker als het warm is!
  • Gezondheidsrisico’s: uitwerpselen kunnen ook ziekten overbrengen. Geen paniek… want deze ziekten treffen vooral mensen die veel in contact komen met vogels.

 

Wees voorzichtig, duiven voeren kan je ook veel geld kosten. De gemeentelijke administratieve boete kan oplopen tot 250 euro!

 

Voor onze vrienden de vogels:

Observeer ze, zonder ze te voeren… neem een foto van ze en als je meer wilt weten, aarzel dan niet om www.oiseaux.natagora.be  te bezoeken.

 

Weet je niet wat je met oud brood moet doen? Vindt hier receptideeën gedeeld door Leefmilieu Brussel om van te genieten!

 

1718

[post-views]